Om oss

Den här sidan drivs av veterinärer och av passionerade djurägare. Vi vill, genom vår kunskap, kunna ge en bättre bild av vad det faktiskt innebär att ha ett djur. Tips kommer att blandas med konkreta fakta och vi kommer att titta närmare på allt från hälsa till motion och mat.

Vi kommer även att gå igenom lite kring försäkringar och vad som är viktigt att tänka på gällande detta. En annan sak som vi gärna ser över är vilket typ av djur som kan passa för dig som läsare. Där anser vi att många tänker fel idag.

Felen ligger i att man väljer exempelvis en hund utifrån vilken typ av hundras man gillar. Du gillar en schäfer – men gillar schäfern egentligen din livssituation? Det är därifrån man måste börja. En större hund kommer att kräva betydligt mer av dig som ägare i form av regelbunden motion, spännande träning, bättre foder – som kostar mer pengar – och större yta. Kan du som bor i innerstadens Stockholm verkligen erbjuda det? Vi vill gå igenom sådana saker och vi kommer alltid att göra detta med djurens bästa i åtanke.

Många djur idag far illa och detta utan att ägaren egentligen är medveten om det. Få tänker på att djur – hundar, i synnerhet – har behov och att man som ägare är den som ansvar för att dessa ska uppfyllas. Vi ser att hunden i många fall fungerar mer som en spännande accessoar än som en vän för livet. Skaffar man hund så säger man också nej till många saker man tagit för givna i livet: resor, festkvällar, spontana infall och hur fungerar egentligen ett hundägande med den egna karriären?

I spåren av Corona har man dessutom kunnat se annonser där privatpersoner önskar köpa hundar – dyrt – då det passar den nuvarande livssituationen i och med att man arbetar hemifrån. Det kanske passar nu – men hur ser det ut när vaccinationen skett? Lämnar man hunden hemma då eller kan den följa med till arbetet? Det är skrämmande hur vissa tänker.

Vi ska även gå igenom kring det här med avel och hur man ska tänka gällande stamtavlor och annat. Vissa hundraser är, tyvärr, sönderavlade och dessa ska man undvika att köpa. Här kommer du att få kunskap om detta. Kort sagt: vi ska skriva om djur – för djurägare – och ur alla tänkbara perspektiv. Välkommen!