Lär din hund att gå fint

Det är kul att lära sig något nytt! Det kan även hundar tycka, om du är en god lärare som ser till att hunden har roligt. Lärandet är viktigt för att få ett gott samarbete för såväl hund som ägare.

Sitt, ligg, plats och stanna är kommandon som de flesta hundar förstår. Men hur gör du för att din hund ska lära sig dessa kommandon? På en hundkurs i Stockholm lär man sina elever, såväl människor som hundar, att skapa ett språk och en förståelse som båda drar nytta av. Ingen mår bra av att ha en hund som är ouppfostrad, varken hund eller människa. Och det är viktigt att man börjar när hunden är liten. Även om äldre hundar såklart kan lära sig nya saker också. Tänk bara på en viktig sak: en hund lär sig lättare om det är roligt och känns bra.

Relationen mellan människa och djur

En hund som mår riktigt bra, och som tycker att det är roligt, kan lära sig mycket som är bra att kunna. Det är trevligare att gå ut på en promenad om du har en hund som går fint vid sidan av dig, än om du har en hund som far omkring som ett jehu. Så kommer även alla du möter att tycka, och med all rätt. Men det är inte enbart promenader som ska fungera. Genom att gå en hundkurs kommer du få en kommunikation med din hund som du drar nytta av överallt.