den 21 januari 2013
You are here: BehandlingsmetoderVibrationsplatta
  Sök
  Minimera


Vibrationsbehandling av Katt!
Vibrationsbehandling och träning av
katter med skelett skador och artros
samt tarmförstoppning svarar ofta
positivt och snabbt på behandling.

  
 
Vibrationsplatta AV 004 Minimera

Vibrationsträning/behandling av hundar på vibrationsplatta har används en tid av både veterinärer och rehabiliteringspersonal på flera svenska djursjukhus och kliniker. Träning på vibrationsplattan ger effekter som ökad muskelstyrka, balans och koordination. Träning på plattan ger ökad cirkulation vilket stärker olika strukturer samt underlättar återhämtning.

Den faktor som påverkar träning/behandling är hastigheten eller svängningarna på vibrationsbrädan. Bodygreen Functional Trainer AV004 utför rörelser på mellan 5–30 Hz (svängningar per sekund). Rörelserna sker i vertikala plan (upp och ned) vilket ger leder och muskler en normal rörelseriktning och belastning. Fördelen med det är att hunden känner sig bekant med rörelserna och stressen reduceras eller blir obefintlig redan vid första behandlingstillfället!

En rehabilitering börjar ofta, i så låga frekvensområden som 5 Hz, med att befrämja läkning (ökad blodcirkulation), sedan stegras behandlingen progressivt till funktionell träning (kapillärbildning) och styrketräning (muskelstabilitet). Djuret kan friskförklaras när en kroppsegen fullgod stabilitet återfåtts.

 

Eftersom träning på vibrationsplattan inte ger någon konditionsträning är det lämpligt att den används i kombination med annan träning.


Kombinera massagen med relaxerande vibrationsbehandling och fördubbla effekten!

Muskel och ledrelaterade problem släpper ofta snabbt när man kombinerar att hundens leder rör sig samtidigt som musklerna behandlas med en mjukgörande massage behandling. För att behandla djuret med denna behandling används 5 Hz i vertikala plan.
 
Intresserad av att köpa en vibrationsplatta?
Kontakta då:
ReDog AB - Tallmästargatan 1A - 721 34 Västerås
Mail säljare: susanna@redog.sewww.redog.se  

 

  
 
Vill du utbilda dig? Minimera

  
 
Terapeuter som använder Vibrationsplatta Minimera

Emma Edvardsson, Hörby
0735-11 22 01
www.sportdog.se 

 


Anna Hederstedt, Sorunda
0738-10 43 95
www.annasfriskvard.se

 

Johanna Jansson, Stenungsund
0709-77 83 37
www.hundkliniken.se
www.lyckashund.se

  
 
Personliga uppgifter | Användarvillkor
Copyright 2009 by friskhund.se