den 21 januari 2013
You are here: BehandlingsmetoderBiolight
  Sök
Bild Minimera

  
 
Terapeuter som använder Biolight Minimera

Emma Edvardsson, Hörby
0735-11 22 01
www.sportdog.se

 

Carina Losenborg, Huskvarna
0706-70 53 72
www.hundringen.nu

 

Åsa Karlsson, Göteborg
0705-88 00 02
www.cane.se 
 
 

Susanne Hannedahl, Varberg
0735-36 55 69
www.hannedahls.se  

 

Ann-Louise Back, Lustebo och Piteå
0730-69 31 62


 

Anna Hederstedt, Sorunda
0738-10 43 95
www.annasfriskvard.se 
 

  
 
Biolight Minimera

Biolight är en svensk metod som stimulerar kroppens läkning av inflammatoriska tillstånd med hjälp av pulserande ljus av specifika våglängder. Behandlingen är icke-farmakologisk och utförs utvärtes. Den är smärtfri och ger inga biverkningar.Behandling kan ges innan träning för att förbereda musklerna för arbete. Dränerar bort mjölksyran från muskler efter träning. Ökar med andra ord lymf- och blodcirkulationen exempelvis vid träningsvärk.

Varför ska man då använda Biolight på sin hund?

Sår – Biolight AB har utvecklat en effektiv, smärtfri och säker metod, Biolight®, för snabbare läkning av sår och andra inflammatoriska tillstånd. Fördelarna har bevisats i vetenskapliga studier och en rad kliniska undersökningar. Genom att använda Biolight® kan följande uppnås:

• Snabbare läkning av sår och andra inflammatoriska tillstånd
• Skade- och rehabiliteringstiden nedkortas
• Fysisk belastning av olika muskelgrupper underlättas
• Riskerna för komplikationer minskas avsevärt
• En påtaglig smärtdämpning uppnås i många fall

Träning / tävling – Biolight används för att optimera träning- och tävlingsresultaten. Genom att tillföra hunden mer energi och förbereda musklerna för arbete. 

Återhämtning – efter träning / tävling kan man behandla sin hund med Biolight, detta dränerar bort mjölksyran från musklerna och ger en bättre återhämtning.

Energi – återbygger energin efter  t ex mjukdelsskador. Balanserar upp yttre och inre obalanser. Bra för att förebygga skador. Energy är en behandling som frigör energi till hela kroppen.

Atros- ledproblem – man kan aldrig ta bort en atros eller höftledsfel men man kan göra hundarna smärtfria. 


Referenser

Vilka är det då som använder Biolight? Jo främst har det varit hästfolket som har använt Biolight, trav- galopptränare, hoppryttare och vetrerinärer. Även inom sjukvården använder man Biolight för att behandla svårläkta sår. För specifika referenser se Biolights hemsida.

Var kan jag få behandlingar på biolight?

På varje terapeut står om hon/ han använder Biolight. Vi kommer också att ha med oss Biolight ut på tävlingarna runt om i Sverige i år, så passa på att fråga oss eller varför inte testa på er hund? 

Köpa en biolight?

Är du intresserade av att köpa en Biolight så skicka oss ett mail så ser vi till att ni får en bra affär. Mail skickas till info@friskhund.se

Hemsida

Vill du läsa mer om Biolight så besök gärna deras hemsida www.biolight.se 

  
 
Vill du utbilda dig? Minimera

  
 
Personliga uppgifter | Användarvillkor
Copyright 2009 by friskhund.se