den 21 januari 2013
You are here: Behandlingsmetoder
  Sök
Frisk Hunds Terapeuter Minimera

  
 
  Minimera


Genuin Svensk Massage


Biolight

 

  
 
Vad ska man välja? Minimera

Friskvården blir bara större och större inom hundvärlden! Det gör att det är inte lätt för hundägaren att veta vad man ska välja till just sin hund. Här finns lite kort information om några av de behandlingsmetoder som finns till hund för att du ska få lite bättre förståelse för vad som är vad. Vill du läsa mer ingående om de olika metoderna så finns det mer information om vissa av dom.

  
 
Behandlingsmetoder Minimera

Genuin Svensk Massage - En idrottsmassage som även indirekt påverkar den djupa muskulaturen och hjälper hunden att läka muskulära problem.

Svensk Klassisk Massage - En avslappningsmassage som lugnar ner hunden och ökar blodcirkulationen.

Biolight - En maskin med speciella program av ljusterapi som är otroligt effektiv på sårläkning, inflamationer, muskelskador och att hjälpa hunden att läka.

Elektroterapi - Olika strömmar påverkar hundens läkningsförmåga. Elektroterapi är otroligt bra vid svullnader, muskelskador, inflamationer och där man inte kan komma åt med andra metoder då elen kan gå rakt genom hunden.

Laser - Är en ljusterapi med rött ljus som är bra på sen- och ligamentsskador. Lasern är också mycket bra på akupunkturpunkterna istället för nålar.

Akupunktur - Är en metod som kommer från Kinesiska behandlingsmetoder (TCM) och utförs genom att sätta nålar. Att behandla med akupunktur krävs en lång utbildning för att utföra men många terapeuter kan symtombehandla och sätta enklare nålar med bra resultat.

Akupressur - Är samma som akupunktur men istället för nålar så använder man ett tryck från ex. fingret.

Shockwave / Stötvågsbehandling - Ger stötvågor ner i den skadade vävnaden så får den att börja läka igen. Är effektiv på sen- och ligamentsskador. Är en ovanlig behandlingsmetod på hund då själva behandlingen orskar smärta så hunden behöver oftast få något lugnande innan behandling.

Novafon - Är en maskin som använder infraljud som ger en smärtstillande effekt.

 

  
 
Träningsmetoder Minimera

Löpband - Ger en bra kondition och du har en bättre överblick över hur hunden rör sig mot när du cyklar med den. Fördelen är också att du kan sluta när hunden är trött, lättare att få ett bra tempo och justera lutningen.

Vibrationsplatta - Som namnet låter en stor platta som vibrerar i olika frekvenser. Används bla. för smärtlindring, rehab, balans, fettförbränning och styrka. Många hundar uppskattar att träna på en vibrationsplatta.

Hundsim - Simning ger bra träning då hunden kan röra sig utan belastning. Med hjälp av flytvästar kan man även rehabilitera hunden bra i vatten. Dock har inte simmningen någon läkande effekt utan hundar med problem ska endast simmas enligt schema av veterinär eller terapeut.

Tread Mill / Vattenlöpband - Är ett löpband med väggar runt om, där fylls det på med vatten så hunden får gå i vatten. Är en bra träning då det ger motstånd att gå i vatten men är ändå skonsam träning för leder.

Pilates boll - Ger bra styrka, balans och kordinationsförmåga genom att träna hunden på en pilatesboll. Finns mängder med övningar beroende på hundens storlek.

Viktmanchetter - Man placerar lätta vikter (vanligtvis mynt) på hundens ben i speciella viktmanchetter för att hunden ska öka och bli mer medveten om benen. Är en bra metod för hundar i rehabilitering men även för att bygga upp styrkan och få ett normalt rörelsemönster.

  
 
  Minimera

  
 
Personliga uppgifter | Användarvillkor
Copyright 2009 by friskhund.se