den 21 januari 2013
You are here: ArtiklarOvrigt
  Sök
Några tips när snön o kylan nu har kommit! Minimera
Några tips när snön o kylan nu har kommit! - den 30 november 2010


Nu är vintern här är det bra att inte glöma bort sina hundar. För det är inte bara vi som får extra jobb med snö och kyla utan även våra fyrbenta vänner får lite extra problem. Eftersom många hundar tycker det är väldigt roligt med snö så försvinner också många hundars ”förstånd” och livet blir bara en lek. Därför är det upp till oss hundägare att se till att hundarna undviker skador!
 läs mer ...

  
 
Atlas - Nordens första Epilepsihund Minimera
Läs om Atlas om hund han jobbar och vad han har åstakommit. - den 31 januari 2010


Atlas är nordens första epilepsihund. Han varnar sin matte Britta upp till 30 minuter innan ett anfall. Läs om honom, en solskenshistoria och m hur han fick Guldljuspriset 2009. 

 läs mer ...

  
 
Det gör väl inget om hunden drar i kopplet? Minimera
Det gör väl inget om hunden drar i kopplet? - den 12 januari 2010

 

Vad är det då som händer när en hund drar i kopplet? Jo den lägger all vikt bak och trycker på så vissa hundar nästan lättar med framdelen. Det blir ett väldigt tryck på hundens bakdel och hals (om den har halsband), och vi har precis konstaterat att unga hundar inte ska anstränga sig. Även den färdig vuxna hunden kan bli skadad genom att överanstränga sig, men det är lättare för en yngre hund.

 läs mer ...

  
 
Ledarhunden Minimera
Ledarhunden - den 16 december 2009


Ledarhunden är ett förflyttningshjälpmedel och får komma in på många ställen där andra hundar är portförbjudna, t.ex. på apotek, försäkringskassor, posten, restaruanger och liknande ställen. Ledarhunden får utan kostnad åka med bussen, tåget och inrikesflyget.
Man ska aldrig börja tala till ledarhunden eller blanda sig i dess arbete. Ledarhunden förstår sig inte på trafikljus..

 läs mer ...

  
 
Hur hunden hoppar Minimera
Hur hunden hoppar - den 12 december 2009

 

Hur gör hunden egentligen när den ska hoppa? Vad händer i hundens kropp och vad kan det bero på när hunden inte vill hoppa??

 läs mer ...

  
 
Frisk Bog = Frisk Hund Minimera
Frisk Bog = Frisk Hund - den 13 december 2009

 

En hund som har spända muskler har inte förmågan att rotera sitt skulderblad lika mycket som en hund med mjuka muskler, vad beror detta på och vad kan man göra för att förbättra bogen?

 läs mer ...

  
 
Spruckna tramdynor och klor Minimera
Spruckna trampdynor och klor - den 12 december 2009

 

Vad ska man göra om trampdynorna spricker och klorna går sönder? Vad beror detta på?
Har du en hund med torra klor och trampdynor som lätt spricker och går sönder? Du kan smörja in med alla olika salvor du hittar men inget hjälper speciellt mycket? Då har du en hund som har någon form av cirkulationstörning ner i benen.
 

 läs mer ...

  
 
Knäleden Minimera
Knäleden - den 12 december 2009

 

Knäleden är mellan laterala och mediala condylen på femur och tibia. Över knäleden går patellarsenan, som är fästsenan från quadriceps femoris och fäster på tuberositas tibiae. Mellan benen finns laterala och mediala meniskerna som fyller ut och jämnar till leden.

 läs mer ...

  
 
Personliga uppgifter | Användarvillkor
Copyright 2009 by friskhund.se