den 21 januari 2013
You are here: ArtiklarHundsporter
  Sök
Bruks Minimera
Vad är bruksspår? - den 15 september 2012


Spår är en av de fyra bruksgrenarna man kan tävla i och är en av de mest populära. Här ska hunden spåra upp vart en människa har gått för att illustrera att hunden letar upp någon saknad person. 

 läs mer ...

  
 
Lydnad Minimera
Lydnad - den 8 februari 2011


Här ska jag försöka berätta hur en lydnadstävling går till och vad man ska tänka på. Lydnad är en tävlinsgren som är mycket populär och mycket trevligt.
 

 läs mer ...

  
 
Rallylydnad Minimera
Rallylydnad - den 14 januari 2010


Rallylydnad är en relativt ny hundsport. Det går ut på att man ska ta sig genom en bana. Under banans gång kommer olika skyltar med olika moment som man ska utföra ihop med sin hund. Banan ser aldrig likadan ut. Rallylydnaden är en sport för alla!

 läs mer ...

  
 
Freestyle Minimera
Freestyle en dans på rosor eller avancerad lydnad till musik?... - den 29 december 2009

 

Idag finns ca 150 aktiva ekipage och sporten växer och växer vilket är jätte roligt! Fler och fler ser denna underbara sport och prövar med sin egen hund. Sedan sporten blev officiell 2007 börjar fler ta sporten på allvar och den har fått högre status inom hundsporten på senare år. När vi drog igång med att dansa med hundarna -99 kunde man känna en del vibbar av att det var lite småfånigt, men som all okunskap föder det dumhet.

 läs mer ...

  
 
Agility Minimera
Agility - den 12 december 2009

 

Hur går en agilitytävling går till, vad man ska tänka på och vad agility går ut på. Agility är en tävlingsform som är mycket populär och som är öppen för alla. Agility går ut på att hunden på tid tar sig igenom en hinderbana med olika typer av hinder.....

 läs mer ...

  
 
Utställning Minimera
Utställning - den 12 december 2009

 

Hur går en utställning till?? Vilka regler gäller och vad betyder den röda rosetten?? Tanken är  att utställningarna ska främja aveln på friska och rastypiska hundar. Domaren ska bedömma varje hund efter hur bra den representerar sin ras. Många typiska drag är ärftliga.

 läs mer ...

  
 
Vallning Minimera
Vallning - den 13 december 2009

 

Att ha och äga en vallhund är något fantastiskt då man verkligen får se hunden göra det den är skapad för. Har ni möjighet att se en border collie valla så passa på att njut..

 läs mer ...

  
 
Annonser Minimera
  
 
Personliga uppgifter | Användarvillkor
Copyright 2009 by friskhund.se